Παθήσεις εντέρου

Βασικό όργανο του οργανισμού μας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πέψης σε ενζυμικό επίπεδο και απορρόφησης στοιχείων είναι το έντερο. Η ισορροπία στον οργανισμό μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το έντερο. Το υγιές έντερο προλαμβάνει παθήσεις δυσθρεψίας ακόμα και κακοήθειες.


Πολλές παθήσεις σχετίζονται με πάθηση του εντέρου και δεν είναι λίγες: Μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα, διάρροιες, δυσαπορρόφηση, εκκολπωματίτιδα, καρκίνος του παχέους ή του λεπτού εντέρου, μερική ή ολική δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη (κοιλιοκάκη), σπαστική ή ελκωτική κολίτιδα, νόσος του Crohn, ευερέθιστο έντερο κ. α.


Ένα σωστό διαιτολόγιο μπορεί να εξαφανίσει τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσει εκτός από την οξεία φάση του προβλήματος ακόμη και το ίδιο το πρόβλημα που με τη σειρά του δημιουργεί πολλαπλές και σημαντικές ασθένειες στον οργανισμό.

Έτσι ο οργανισμός θα ωφεληθεί από την ουδετεροποίηση των προβλημάτων που προκαλούν βλάβη στο έντερο με το σωστά σχεδιασμένο διαιτολόγιο και έτσι αυτό με τη σειρά του λειτουργεί φυσιολογικά και ο οργανισμός απορροφά τα στοιχεία που χρειάζεται ώστε να βρίσκεται σε ισορροπία.


Το ιατρείο του μεταβολισμού παρέχει την πλήρη διαιτολογική υποστήριξη σε καταστάσεις προβλημάτων εντέρου και αποθεραπείας αυτού.